Vitamin K1 v potravinách

Přehled obsahu vitaminu K1 ve vybraných potravinách naleznete v interaktivní tabulce níže, případně si ji můžete vytisknout z PDF souboru.

  • Pokud není uvedeno jinak, jedná se o potravinu v syrovém stavu.
  • U některých potravin je nutné zohlednit použité množství a fakt, že údaje v tabulce jsou uvedeny pro množství 100 g (například při použití petrželky na dozdobení polévky jde o nízké množství použité potraviny).

Obsah vitaminu K1 ve vybraných potravinách

Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
petržel – nať12203605480
kapusta hlávková (vařená)817
řeřicha542
špenát521480640
špenát (vařený)494
bazalka (čerstvá)415
pažitka260207310
jarní cibulka s natí260207310
brokolice (vařená)141
kapusta růžičková (vařená)140
salát hlávkový12375,5258
fenykl62,8
zelí červené (vařené)47,633,960,2
hrách47,424,870,0
čínské zelí45,5
pórek (vařený)25,4
hrách (vařený)24,0
květák (vařený)13,8
mrkev (vařená)13,010,818,2
zelí bílé9,876,0
rajčata7,92,260,0
zelí červené6,4149
cuketa (vařená)4,24,04,4
mrkev – kořen3,020,0
okurka2,81,715,0
čočka (vařená)1,7
fazole červené (vařené)1,18,4
petržel – kořen (vařený)1,0
cibule0,40,20,7
červená řepa0,2
rýže0,1
kedlubna (vařená)0,1
zázvor< 0,8
tykev (vařená)< 0,8
česnek< 0,81,7
paprika (zelená)< 0,89,4
brambory konzumní, loupané (vařené)< 0,8
celer – kořen (vařený)< 0,8
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
kešu (pražené, solené)34,719,464,3
pistácie (pražené, solené)13,210,115,1
lískové ořechy< 0,820,7
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
rebarbora29,3
borůvky19,315,529,1
kiwi16,650,3
avokádo14,58,027,0
ostružiny14,125,1
švestka6,44,48,2
maliny5,09,9
broskev2,62,13,6
jablko0,60,40,7
pomeranč< 0,8
banán< 0,80,20,9
meruňka< 0,83,3
jahody< 0,820,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
máslo (82 % tuku, nesolené)7,0
sýr Eidam2,3
mléko (polotučné)0,20,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
řepkový olej71,357,982,0
olivový olej58,150,170,3
slunečnicový olej< 0,810,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
hovězí játra (vařená)3,92,07,5
telecí játra (vařená)1,50,82,5
kuřecí prsa, bez kůže1,30,22,4
vejce0,3
losos0,30,10,5
kapr0,1
candát0,1
slanina< 0,8
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
káva (instantní)1,9
Legenda:
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2020